Wallstreet verdeeld naar Quadruple Witching Day

Gepubliceerd op 15 december 2023 om 15:58

Quadruple Witching Day op Wallstreet

Goedemiddag, de Amerikaanse indices zijn zojuist verdeeld geopend. De DowJones komt iets terug van zijn ATH van gisteren en staat momenteel zo'n 50 punten lager op 37178 punten.

De bredere S&P500 staar rond de slotstand van gisteren op 4716 en de Nasdaq future staat op 16630 en dat is zo'n 60 punten hoger dan de slotstand van gisteren. Traders verwachten een volatiele laatste handelsdag van het jaar vandaag.

Aangezien in Amerika na vandaag de meeste bedrijven en instellingen hun deuren sluiten vanwege de kerstvakantie zou er na de expiratie best eens wat druk op de handel kunnen komen doordat men wat winst gaat nemen na de forse stijgingen van de afgelopen weken.

Daarnaast is de 10 jaarsrente de afgelopen periode sterk gedaald tot 3,91% 3,98% en ik moet nog maar zien, of daar voor voor het einde van het jaar nog meer vanaf zal gaan nu alle institutionele beleggers en de meeste banken op vakantie gaan en als de rente niet daalt, dan stijgen de indices niet...

 

(tekst gaat verder onder de grafiek)

 

Nasdaq uurgrafiek

Als we kijken naar de uurgrafiek van de Nasdaq dan zien we dat het de kopende partijen niet lukt om de koers door de weerstandszone 16600/16650 te drukken en dat is ook een teken dat er weinig nieuw geld de markt inkomt. Dit is vaak ook een voorteken van een (tijdelijke) top. Zakt de Nasdaq door 16560/16540, dan komt er een shortsignaal. Meer hierover in de Nasdaq DagUpdate.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.