Quadruple Witching Day

Gepubliceerd op 15 december 2023 om 12:11

De Grote Jaar Expiratie...

Het is vandaag de 3e vrijdag van de laatste maand van het jaar en dat betekent dat vandaag niet alleen de maand opties en futures expireren, maar dat alle series van 2023 vandaag zullen aflopen.

Daarnaast is het voor institutionele beleggers de handelsdag van het jaar voordat zij aan de kerstvakantie beginnen. Hierdoor zou er vanmiddag extra beweging kunnen ontstaan. De Dax is de eerste, deze index expireert  om 12 uur. 

Spannend word het na de expiratie, mochten de koersen gaan zakken, dan zou dat betekenen dat de opties niet worden doorgerold en dat handelaren en Traders hun winst afromen en aan de zijlijn zetten. Mochten de koersen vanmiddag na de expiratie verder stijgen, dan word het geld van de expirerende derivaten herbelegd en verwacht de markt dat de stijgende trend komende weken doorzet en dat begin januari ook goed zal worden.

 

Dax uurgrafiek                                                                                   AEX uurgrafiek

De Dax is zojuist geëxpireerd waardoor de laatste afgeronde candle een potentiele top is geworden. Zakt de index komend uur verder tot onder de steunzone 16780/16750, dan word er een top bevestigd en gaan we met de leden Short.  Bij de AEX zien we weinig verandering de index consolideert al de gehele ochtend in de zone 793/795 en verwacht word dat daar ergens ook de expiratie vanmiddag zal plaatsvinden.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.