Ook de S&P500 in de BeursUpdates Trade Service

Gepubliceerd op 16 december 2023 om 16:53

Beste lezers vanaf 2 januari '24 ga ik voor de leden van BeursUpdates.nl Trade Service naast de AEX, Dax & Nasdaq ook dagelijks de S&P500 analyseren en Long & Short signalen geven. Hiervoor geldt net als bij deAEX, Dax & Nasdaq elke dag een verse VoorbeursUpdate met daarin de niveaus waar je Long & Short kunt gaan. 

 

S&P500 weekgrafiek

Naast de Dax DowJones afgelopen week heeft vrijdag ook de Nasdaq100 (niet te verwarren met de Nasdaq future) een nieuwe ATH neergezet. Komende week verwacht ik dat ook de S&P500 zijn ATH topzone 4800/4820 gaat bereiken.

Als we kijken naar de weekgrafiek van de S&P500 hierboven, dan zien we dat de koers met een forse groene candle op weg is naar de bovenste lijn van het stijgende trendkanaal waar we sinds oktober 2022 in bewegen. Komende week valt de bovenste lijn precies samen met de topzone 4800/4820. 

Wanneer de koers de topzone heeft bereikt komen we voor de keuze draaien, of breken te staan en gezien de al 7 weken stijging die achter ons liggen lijkt het me logisch dat er eerst een Pullback, of tijdelijke consolidatie zal moeten plaatsvinden voordat er eventueel een uitbraak zal volgen. 

Hert eerste koersdoel van een eventuele Pullback ligt bij de uitgenomen top uit juli die vroeg, of laat nog moet worden terug getest van oude weerstand naar nieuwe steun. Bij een Correctie gaan we verder terug richting de middellijn van de Bollinger Bands rond 4500/4400.

Nu gaan we de laatste weken van het jaar in en dan zijn het voornamelijk particuliere beleggers/traders die de financiële markten domineren. Hierdoor zou er een (tijdelijke) doorbraak van de topzone kunnen plaatsvinden, maar wanneer dit scenario zich voordoet verwacht ik dat deze in januari zal worden teruggedraaid.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.