Rustige week, maar ook Inflatiecijfers

Gepubliceerd op 17 december 2023 om 19:13

Gaan de AEX, Dax, Nasdaq & S&P500 komende weken nog hoger en lukt het onze eigen AEX om op 29 december boven de 800 punten te sluiten? Of worden het voornamelijk saaiwaartse handelsdagen in de laatste weken van het jaar 2023...

 

Nu voor de meeste handelaren afgelopen vrijdag na 'Quadruple Witching Day', oftewel de grote jaar expiratie de boeken zijn gesloten en de meeste institutionele beleggers genieten van de kerstvakantie, kunnen de particuliere beleggers hun slag slaan.

In de laatste weken van het jaar zijn de volumes erg laag en is het mogelijk om met relatief weinig kapitaal een index een bepaalde kant op te sturen. Aangezien de stemming momenteel opperbest is na het rentebesluit van de Fed zouden we wellicht nog een paar procentjes kunnen plussen. 

Sneak Peak van de Agenda komende week

Maandag is zoals altijd een rustige dag met alleen een IFO uit Duitsland. Op dinsdag krijgen we CPI over de maand november uit de Eurozone. Woensdag komt het consumentenvertrouwen uit de VS en een cijfer over de huizenbouw. Donderdag kan wel een mooie dag worden, dan komt namelijk, naast de wekelijkse WW cijfers, ook een inflatiecijfer & BBP over Q3 uit de VS. Op vrijdag sluiten we de week af met inflatiecijfers uit Japan, Nederland en andere landen uit de Euro zone gevolgd door een PCE (inflatiecijfer) uit de VS.

Kortom, het is nog niet helemaal gedaan met 2023 en door de lage(re) volumes kunnen de uitslagen, naar boven, of beneden best behoorlijk zijn. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.