AEX & Dax hoger de middag in

Gepubliceerd op 13 december 2023 om 13:08

AEX & Dax iets hoger, maar blijven binnen de ranges

Goedemiddag, de AEX & Dax staan even na het na het middaguur licht hoger, maar per saldo schieten we er niet echt veel mee op. Handelaren zijn vandaag in afwachting van de Amerikaanse Centrale Benk de Fed die vanavond om 20 uur (NL tijd) met een nieuw rentebesluit komen. Verwacht word dat de rente onveranderd op 5,25%/5,50% laten, maar wat belangrijker is wanneer de rente in 2024 weer verlaagd kan gaan worden. Ongeveer 40% van de analisten die gepeild zijn door Corné van Zeijl verwacht dat de rente in maart alweer verlaagd kan gaan worden, maar ik vraag me af, of dit wel zal gebeuren. Zowel de financiële markten als de economie blijven redelijk sterk waardoor er naar mijn inziens nog geen verlaging hoeft te komen.

 

AEX uurgrafiek

Als laatste kijken we nog even naar de uurgrafiek van de AEX. Er staat inmiddels een dubbele bodem op 785 waarna de koers is opgelopen tot aan de weerstand van 789/790. Mocht de koers door 790 breken, dan verwacht ik een verdere stijging naar de top uit juli rond 795. 

Zou de koers een neerwaartse draai maken en terugzakken tot onder de dubbele bodem, dan word er een Intraday top afgerond en verwacht ik dat de AEX zal gaan naar een hogere bodem. De leden krijgen in de Whatsapp-groep door waar deze targets liggen. Wil jij in het nieuwe jaar ook meedoen en elke dag live Long & Short signalen ontvangen? Neem dan een abonnement op de BeursUpdates Service.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.