Nasdaq & S&P500 weer omhoog op Wallstreet

Gepubliceerd op 13 december 2023 om 15:56

Nasdaq & S&P500 rond de hoogste stand van het jaar...

 

Zowel de Nasdaq als de bredere S&P500 zijn vandaag wederom hoger geopend op Wallstreet. De Nasdaq future staat op een stand van 16400 en dat is zo'n 40 punten hoger dan de slotstand van gisteren toen er ook al ruim 100 punten bijkwamen. De S&P500 staat op dit moment op 4646 en dat is zo'n 3 punten hoger.

 

Het werpt meteen de vraag op, hoeveel hoger het nog kan de komende weken. Vanavond komt de Fed met haar rentebesluit waarvan al bekent is dat deze onveranderd zal blijven. Daarmee word de persconferentie met voorzitter Powell des te interessanter aangezien men van hem zal willen weten wanneer we komend jaar de eerste renteverlaging kunnen verwachten. Als de Fed-baas een wat strengere toon zal aanslaan, dan zou dat weleens voor druk op de koersen kunnen zorgen. Vorig jaar begon de eindejaarsrally ook eind Oktober en werd vandaag (13 december) de op geplaatst. Na de Fed komt morgen de ECB, maar die is minder van belang, de meeste handelaren en traders kijken alleen nog naar de rentes in Amerika.

(tekst gaat verder onder de grafiek)

Nasdaq daggrafiek

Als we kijken naar de daggrafiek hierboven, dan zien we dat de laatste 2 dag-candles boven de bovenste Bollinger Band zijn gesloten en daarmee neemt de kans op een Pullback, of tijdelijke consolidatie toe. Het is echter niet te zeggen wanneer dit zal zijn, maar met deze niveaus is voorzichtigheid geboden. Meer hierover lees je in de Nasdaq Dag Update.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.