Fear & Greed Index naar 80...

Gepubliceerd op 21 december 2023 om 12:44

Beleggers worden hebberig en wie het onderste uit de kan wil, die...

Naast de vele indicatoren die traders gebruiken om te bepalen waar de koersen naartoe gaan word er ook met enige regelmaat gekeken naar de Fear & Greed Index en deze is de afgelopen weken opgelopen naar 'Extreme Greed' wat inhoud dat beleggers behoorlijk hebberig zijn geworden.

De laatste keer dat de index zo hoog stond als nu was in juli waarna de S&P500 een top plaatste en met ruim 6% is gedaald. Dit was tevens de juli top van 795 bij de AEX. Nou is de vraag gaat de geschiedenis zich herhalen en krijgen we wederom een correctie op de stijgende trend van de afgelopen weken..?

 

Na het rentebesluit van de Fed vorige week woensdag is er een explosieve Groei geweest in het aanschaffen van ETF's ook wel Trackers genoemd. Hierbij is de S&P500 de grootste favoriet nadat analisten van Goldman Sachs vorige week een koersdoel gaven van 5100 punten voor 2024. Inmiddels is de S&P500 behoorlijk duur geworden je betaald op dit moment gemiddeld 20x de winst...

AEX daggrafiek

Als we kijken naar de AEX, dan zien we dat de dag candle van gisteren een Bearisch Engulfing is en aangezien het jaar bijna voorbij is, word de kans op een rondje winstnemingen steeds groter. Zo zagen we de Dow-Jones gisteren ruim 400 punten zakken, de S&P500 zo'n 70 en dat de Nasdaq future ruim 200 punten verloor. Wanneer de AEX future onder de uitgenomen dalende toppenlijn uit de weekgrafiek sluit (785), dan komt er een shortsignaal naar het 23,6% fibo van de totale rally in de zone 778/773 tot 770.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.