Beurzen AEX & Dax in afwachting Inflatiecijfer VS

Gepubliceerd op 12 december 2023 om 11:08

Beurzen AEX & Dax lopen op in aanloop inflatiecijfer VS...

Vanmiddag om 14:30 komt er uit de VS het Amerikaanse inflatiecijfer van 2023. Dit cijfer is belangrijk voor de Amerikaanse Centrale Bankiers (de FED) die morgen bijeen komen voor een nieuw rentebesluit. Verwacht word dat dit inflatiecijfer op zichzelf niet veel betekenis heeft, maar als we kijken naar de grafieken van de belangrijkste indices, AEX, Dax & Nasdaq, dan zien we dat de koersen vanaf eind oktober al flink zijn opgelopen en daarmee veel goed nieuws is ingeprijst. 

Mocht voorzitter Powell morgen een zogenoemde Havik toon hebben en er op hint dat de huidige hoge rentestanden tot ver in 2024 van kracht blijven, dan zou dit wel eens als een tegenvaller ontvangen kunnen worden waardoor de koersen onder druk komen te staan. Daarnaast komt het einde van het jaar in zicht en ik kan me zo voorstellen dat met nog maar een paar dagen voor de expiratie dat men wat winst gaat nemen. Kortom, blijf alert de komende dagen.

 

(tekst gaat verder onder de grafiek)

Nasdaq daggrafiek

 

Als we kijken naar de daggrafiek van de Nasdaq hierboven, dan zien we dat de koers vanaf het laagste punt in oktober al zo'n 2250 punten is gestegen en dat in slechts 6 weken. Daarnaast is de dag candle van gisteren boven de bovenste Bollinger Band gesloten en dat is vaak een teken dat er een (tijdelijke) Pullback, of consolidatie op komst is om de koers te laten terugkeren binnen de Bands. Tevens zien we dat de RSI een knikje maakt wat kan uitgroeien tot een lagere top waardoor er negatieve divergentie zou optreden.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.