Wallstreet fors hoger geopend...

Gepubliceerd op 21 december 2023 om 16:18

Goedemiddag, de Amerikaanse beurzen zijn donderdagmiddag een stuk hoger geopend. De Nasdaq future opende zo'n 160 punten hoger, de S&P500 ruim 30. 

Echter, staan de koersen vanaf 16 uur onder druk en lijkt het er op dat de verkopende partijen de Gaps meteen te willen gaan sluiten.  Er was geen duidelijke aanleiding voor de verkoopgolf van woensdag, maar de markt was hard gestegen, met een winst van 23 procent voor de S&P 500-index sinds het begin van het jaar. Meer over de Nasdaq future lees je de Dag Update

 

Wist je dat?

Een Amerikaanse index die vaak vergeten word, maar wel erg belangrijk is voor het sentiment van Wallstreet is de SmallCap Russel 2000. Deze index met daarin voornamelijk de kleinere Amerikaanse bedrijven is de afgelopen 36 dagen met meer dan 24% gestegen en dat is de grootste stijging en snelste stijging van de SmallCap in de geschiedenis.

 

Economisch nieuws VS...

Economisch nieuws kwam van de wekelijkse steunaanvragen in de VS, een definitief Amerikaans groeicijfer en de Philadelphia Fed-index voor december.

De Philly Fed-index verslechterde van -5,9 naar -10,5, waar een verbetering was voorzien in december. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg echter nauwelijks afgelopen week, met 2.000 tot 205.000, terwijl er was gerekend op 215.000.

De economische groei van 5,2 procent in het derde kwartaal werd neerwaarts bijgesteld naar 4,9 procent, wat niet geheel was voorzien bij de definitieve vaststelling van dit groeicijfer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.