Rally AEX & Dax gaat gestaag verder. Inflatie Eurozone blijft (te) hoog.

Gepubliceerd op 19 december 2023 om 13:04

De helft van de Europese handelssessie zit er alweer en net als gisteren is ook vandaag erg weinig beweging op de financiële markten. De AEX staat momenteel 3 punten hoger op 792, de Duitse Dax staat net voor 13 uur op een stand van 16720...

 

Vanmorgen kwam het definitieve inflatiecijfer uit de Eurozone wat nog altijd erg hoog blijft. MoM zaten we in november op 2,4% De kerninflatie waar de ECB onder andere naar kijkt om een rentebesluit te nemen staat op jaarbasis op 3,6% tegen 4,2% in de maand oktober.

Dit percentage staat nog altijd een flink stuk van de doelstelling van 2% en daarom verwacht ik dan ook dat wanneer de huidige Rally op de financiële markten voorbij is dat het besef indaalt dat we er voorlopig nog niet zijn in Europa en dat de rentes hier waarschijnlijk ook langer ongemoeid zullen blijven, maar dat is voor volgend jaar een zorg. Nu is iedereen nog even aan het nagenieten van de Fed.

Aanstaande vrijdag komt er ook nog een inflatiecijfer uit de VS (PCE) waar de Fed tijdens hun volgende meeting naar zullen kijken. 

De Amerikaanse futures van de Nasdaq & De S&P500 staan rond 13 uur vlak tot iets hoger.

AEX uurgrafiek

De AEX beweegt nog altijd tussen de zones 791/787 & 793/795 en staat nu op 792. Bij de Dax is momenteel iets meer beweging , de index is door de weerstand van 16720 gebroken en kan nu de top van gisterenochtend gaan opzoeken in de zone 16750/16780.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.