AEX & Dax laten weinig beweging zien...

Gepubliceerd op 18 december 2023 om 12:57

Het is de eerste dag van de laatste volledige handelsweek in 2023 en vooralsnog gebeurt er zeer weinig op de financiële markten.

Afgelopen week waren de financiële markten onder leiding van Wallstreet in de ban van het rentebesluit van de Fed en de woorden van Powell dat de rente in 2024 waarschijnlijk met 3x 0,25% zal worden verlaagd. Vanmorgen kwam het IFO van de Duitse ondernemers en die waren negatiever dan men aanvankelijk had verwacht. De Ifo-index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel daalde van 87,2 in november naar 86,4 deze maand. De verwachting van economen voor december was een index van 87,7.

 

Gaat de AEX nog naar 800 dit jaar..?

Afgelopen weekend heb ik een Poll gehouden op X waarin ik de vraag stelde, of de AEX boven, of onder de 800 punten zou sluiten en daar zal ik dat men toch redelijk verdeeld is. Iets meer dan de helft denkt van wel, de andere 46,2% denkt van niet. Kortom, het worden nog een paar spannende dagen tot het einde van het jaar.

AEX uurgrafiek

Dax uurgrafiek

AEX uurgrafiek

Als we een blik werpen op de uurgrafiek van de AEX zien we nagenoeg geen verandering, de index consolideert in een smalle range tussen 792 en 789 aan de onderkant van het stijgende trendkanaal. Het ziet er naar uit dat er sprake is van een tijdelijke correctie in tijd binnen de stijgende trend.

 

De Dax beweegt al de gehele ochtend in een zijwaartse range tussen de steunzone 16720/16680 en aan de bovenkant de weerstandszone 16750/16780.

Zolang de index hier tussen beweegt is er sprake van een consolidatiefase, ofwel een correctie in tijd binnen de stijgende trend...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.