AEX & Dax hoger in aanloop rentebesluit ECB

Gepubliceerd op 14 december 2023 om 12:52

De rook op de financiële markten is nog nauwelijks opgetrokken, of de volgende Centrale Bank staat alweer op de deur te bonken.

Na eerst de Bank of England komt later vanmiddag 14:15 komt ook de ECB met haar rentebesluit. Verwacht word dat beide Centrale Banken  net als de Fed gisteren de rente onveranderd laten. 

Na het rentebesluit komt ook de ECB voorzitter Lagarde om 14:30 met een persconferentie en nu de Euro flink in de lift zit, ben ik benieuwd, of zij net als haar Amerikaanse collega Powell ook nog een kerst cadeautje heeft voor de Europese beleggers.

 

Zowel de AEX als de Dax index houden de winsten goed vast, vanmorgen heeft de Dax even de 17000 aangetikt en is sindsdien iets teruggevallen wellicht door die duurdere Euro. De AEX staat op dit moment 793 en dat is nog altijd 6 punten hoger, de Dax noteert 16866 en dat is een winst van zo'n 100 punten.

 

(tekst gaat door onder de grafiek)

 

Dax uurgrafiek

 

Hierboven zien we de 1H-grafiek van de Dax. Nadat vanmorgen de 17000 is aangetikt is de koers al zo'n 150 punten gezakt en dat zou weleens kunnen betekenen dat 'de' top voor het jaar 2023 is geplaatst. Morgen is de grote jaar expiratie en daarna is het aan Piet Particulier om de indices nog een slinger te geven, maar of dat nog een nieuwe High gaat opleveren valt te bezien...

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.